Pankkilaina

Pankkilainaa voi hakea tänä päivänä todella yksinkertaisesti ja helposti netistä. Jos siis olet tekemässä hankintoja, sinulla on mahdollisuus ottaa pankista lainaa. Tähän on kuitenkin muutamia vaatimuksia, jotka käymme läpi tällä sivulla. Mikäli siis lainan ottaminen pankista on sinulle vielä täysin tuntematon asia, jatka ehdottomasti tekstin lukemista.

Voit tarkastaa tämän sivun kautta kaikki vaatimukset pankkilainan ottamiseen. Yritämme myös samalla antaa neuvoa asioista, jotka kannattaa pitää mielessä lainan ottamisen yhteydessä. Kyseessä on kuitenkin melko simppeli ja yksinkertainen asia, vaikka tekstin määrästä voikin muuta ajatella. Pankkilaina on tänä päivänä hyvin suosittu tapa rahoittaa eri arjen hankinnat. Pidä kuitenkin mielessä se, että lainan ottaminen ei tarkoita ilmaista rahaa.

Hakemuksen pankkilainalle voi laittaa hyvin näppärästi netissä. Pelkän hakemuksen lähettäminen ei tarkoita sitä, että pankkilaina on pakko ottaa. Voit siis odottaa ja katsoa minkälaisen tarjouksen saat. Jos se ei vaikuta hyvältä, voit jättää tarjouksen ottamatta ja katsoa asiaa uudestaan myöhemmässä vaiheessa. Mikäli kilpailutat lainan usealle pankille, voit saada erittäin hyviä tarjouksia. Tänä päivänä ne ovat myös huomattavasti parempia verrattuna viime vuoden tarjouksiin. Kilpailu kasvaa siis vuosi vuodelta, joka on totta kai meille kuluttajille ainoastaan hyvä homma.

Jos pankkilaina on sinulle vielä aivan tuntematon käsite, olet tullut oikealle sivulle. Yritämme avata asiaa tämän sivun tekstissä mahdollisimman laajasti, että voit huoletta lähteä hakemaan lainaa. Kannattaa myös ehdottomasti lukea muut artikkelit sivujemme kautta.

Kuinka hakea pankkilainaa?

Pankkilaina on varmasti tullut monelle tutuksi. Jos kuitenkaan et ole aikaisemmin vielä hakenut pankkilainaa, voit lukea ohjeet sen hankkimiseen tämän osion kautta. Pankista haetaan lainaa muun muassa asuntoon tai muuhun hieman suurempaan ostoon. Jos esimerkiksi olet rakentamassa taloa ja haet siihen pankkilainaa, voit käyttää sitä samalla lainan vakuutena. Lainan voi kuitenkin vakuuttaa muillakin asioilla.

Tänä päivänä pankkilainaa voi hakea todella näppärästi netistä. Pankit myös kehottavat asioimaan netin kautta, sillä se on hyvin turvallista ja helppoa. Samalla voit kilpailuttaa pankkilainan, mikäli haet sitä netissä. Lainan kilpailuttaminen on todella fiksua, sillä saat melkein aina paremmat ehdot. Pankkilaina voi olla huomattavasti halvempi, mikäli vertailet useita tarjouksia keskenään.

Jokainen pankki määrittelee siis omat ehtonsa lainalle. Riippuen valitsemastasi pankista, sinun tulee olla vähintään 18 – 23 -vuotias Suomen kansalainen. Maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla ollenkaan. Kannattaa myös muistaa se, että hakijalta vaaditaan eläke- tai palkkatuloja. Pankit haluavat siis varmistaa sen, että pystyt maksamaan ottamasi lainan huoletta. Voit tarkastaa nämä ehdot aina näppärästi jokaisen pankin kohdalta erikseen.

Yhteenvetona pankkilainaa voi hakea Suomen kansalainen, jolla ei ole ollenkaan maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi sinun tulee olla vähintään 18 – 23 -vuotias. Ikäraja riippuu aina valitsemasi pankin ehdoista. Vielä loppuun mainitsemme sen, että sinulla pitää olla palkkatuloja. Tämä vahvistaa taas sen, että pystyt maksamaan ottamaasi pankkilainan.

Kilpailuta pankkilaina

Seuraavaksi käymme läpi todella tärkeää aihetta, eli pankkilainan kilpailuttamista. Aina kannattaa etsiä parhaat edut, eikä tyytyä ensimmäiseen tarjoukseen. Voit nimittäin säästää jopa tuhansia euroja, mikäli tarkastelet huolellisesti pankkien eri lainaehtoja. Jos olet esimerkiksi ottamassa hieman isompaa lainaa, kilpailuttaminen on erittäin tärkeää. Nykyään pankkeja on niin useita, että valinnasta ei ainakaan ole puutetta.

Netin kautta pystyt hyvin helposti kilpailuttamaan pankkilainan. Voit siis laittaa tarjouksen suoraan vaikka 20 eri pankille näppärästi muutamassa minuutissa. Täten sinun ei tarvitse itse käyttää niin paljoa aikaa ottaakseen yhteyttä jokaiseen pankkiin itse. Tämä on todella palvelu, jota kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Mitä sitten olet kilpailuttamassa, kun haet pankkilainaa? Lainapalvelut kilpailevat asiakkaista muun muassa sillä, että ne yrittävät tarjota mahdollisimman matalat kustannukset. Toinen hyvin tärkeä asia on totta kai se, kuinka pitkän maksuajan saat lainalle. Maksuajat riippuvat aina siitä, kuinka ison pankkilainan otat. Yleensä saat lainan maksamiselle aikaa 1 – 15 vuotta.

Pankkilaina kannattaa siis aina kilpailuttaa, sillä et häviä siinä mitään. Voit hyvällä onnella säästää jopa tuhansia euroja lainassa. Muista siis aina tarkastella kaikki mahdolliset tarjoukset sekä edut!

Kuinka nopeasti voin saada lainan pankista?

Pankkilaina on asia, jota kannattaa aina miettiä pitkään ja tehdä kunnon suunnitelma sen varalle. Joskus kuitenkin eteen saattaa tulla tilanne, että laina pitää saada tilille mahdollisimman nopeasti. Miten tämä sitten onnistuu ja kuinka nopeasti pankkilaina tulee näkyviin tilille? Tänä päivänä lainan saa pankkitilille jopa saman päivän aikana, mikäli olet asioimassa hyvään aikaan.

Kannattaa siis ottaa yhteyttä pankkiin jo heti aamusta, mikäli haluat yrittää saada lainan saman päivän aikana tilillesi. Kannattaa kuitenkin muistaa se, että lainan saaminen saman päivän aikana ei ole varmasti taattu. Mikäli olet esimerkiksi ottamassa huomattavasti isompaa lainaa, kestää siinä yleensä 1 – 2 pankkipäivää. Tämä on ymmärrettävää, sillä emme puhu mistään pienistä summista.

Yleisesti pankit maksavat hyväksytyt lainat arkipäivisin. Jos siis olet hakenut lainaa viikonlopun aikana, joudut valitettavasti odottamaan vähintään maanantaihin asti. Pankkilaina maksetaan sitten perinteisesti toimistoaikoina.

Pankkilaina ja pikavippi – kuinka ne eroavat?

Pikavippi ja pankista saatava laina eroavat melko paljon toisistaan. Suurimpana erona on varmasti korko, joka on huomattavasti pienempi pankkilainassa. Miksi sitten ihmiset ottavat kuitenkin pikavippiä, mikäli se on huomattavasti isommalla korolla? Tähän on useita syitä, joista yksi on helppo saatavuus. Pikavippiä voi hakea netistä usealta eri tarjoajalta ja kaiken lisäksi hyvin helposti. Voit myös halutessa ottaa pienemmän summan lainaa, mikäli sinulla ei ole tarve suurelle rahamäärälle.

Vaikka pikavippi saattaa kuulostaa houkuttelevalta, emme suosittele sen ottamista. On mahdollista, että joudut suureen kierteeseen pikavipin kanssa. Tämä siis sen takia, koska korot ovat yleensä todella suuret normaaliin lainaan verrattuna. Joskus voi käydä niin, että joudut ottamaan uuden lainan maksaaksesi vanhan pois. Tähän tilanteeseen ei kannata ikinä joutua, sillä siitä voi olla hyvin vaikea päästä pois.

On myös muita syitä, jonka vuoksi moni valitsee pikavipin rahan tarpeeseen. Yksi niistä on muun muassa se, että rahat saa tilille melkein välittömästi. Voit myös ottaa pikavippiä vaikka muutaman sadan euron edestä, eli sinun ei tarvitse ottaa mitään isoa summaa. Haluamme kuitenkin sanoa vielä kertaalleen, että kannattaa miettiä pikavipin ottoa tarkkaan. Jos lainaa ei tarvitse ottaa heti, suosi mieluummin perinteistä pankkilainaa.

Mihin pankkilainaa haetaan?

Pankkilaina on hyvin suosittu valinta siinä vaiheessa, kun lähdetään hankkimaan asuntoa tai vaikka mökkiä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lainaa ei voisi muihin asioihin hakea. Nykyään lainaa saa haettua todella näppärästi suoraan kotoa siirtymällä pankin verkkosivuille, eli sinun ei edes tarvitse lähteä istumaan mihinkään konttorille. Tämä on todella hyvä asia siitä, että voit säästää hyvin aikaa ja vaivaa.

Vaikka pankkilainaa on helppo hakea, kannattaa kuitenkin tehdä tarkka suunnitelma siitä. Ei ole mitään järkeä ottaa sellaista lainaa, mitä ei pysty maksamaan takaisin. Muista siis tehdä kunnon laskelmat, missä ajassa pystyt maksamaan ottamasi lainan takaisin. Pankkilaina ei siis ole ilmaista rahaa, vaikka se saattaa kuulostaa helpolta hankinnalta.

Ennen vanhaan pankkilainasta kyseltiin tarkoin, mihin sitä ollaan oikein ottamassa. Homma on kuitenkin muuttunut todella paljon, sillä tänä päivänä lainaa voi ottaa melkein mihin tarpeisiin tahansa. Totta kai joissain pankeissa kysytään vielä mitä varten pankkilainaa otetaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pankit seuraavat tarkoin mihin rahat menevät.

Jos esimerkiksi haluat ostaa uuden auton, voit hakea pankista lainaa siihen. Pankkilaina on hyvin suosittu tänä päivänä useaan eri tarkoitukseen. Muista kuitenkin se, että sinun pitää pystyä maksamaan se takaisin. Ei siis kannata ottaa isoa lainaa, mikäli et tiedä miten maksat sen takaisin. Vaikka uusi BMW saattaa houkutella, et ole ostamassa sitä ilmaisella rahalla. Joskus uhkapelaaminen saattaa käydä mielessä, mutta siihen ei kannata lähteä. Tänä päivänä nettikasinot ovat hyvin suosittuja, vaikka ne eivät välttämättä tarjoa voittoja.

Yhteenvetona pankkilaina voi olla useaan eri tarkoitukseen. Sinun ei siis välttämättä ole pakko olla hankkimassa mitään uutta asuntoa tai huvilaa. Kannattaa kuitenkin jokaisen lainan kohdalla miettiä tarkoin, onko laina välttämätön. On myös hyvä tehdä suunnitelma siitä, kuinka isoa pankkilainaa olet ottamassa.

Pankkilaina netistä

Olemme muutamaan kertaan jo kerenneet mainita, että pankkilaina on mahdollista hankkia netin välityksellä. Sinun ei siis tarvitse enää tänä päivänä lähteä jonottamaan aikaa konttorille, joka vie tietenkin oman aikansa. Jos asut maaseudulla, voit säästyä huomattavasti suuremmalta vaivalta. Pankit itsessään kehottavat myös käyttämään palveluitaan netissä, sillä se on hyvin yksinkertaista ja helppoa.

Mikäli haet pankkilainaa netistä, voit samalla myös kilpailuttaa useat lainantarjoajat. Näin saat napattua parhaan tarjouksen itsellesi ja säästää jopa tuhansia euroja, jos lainan summa on normaalia isompi. Tämä on todella iso plussa, jonka takia lainaa kannattaa hakea netin kautta. Kuka sitä nyt ei haluaisi säästää rahaa ja saada mahdollisimman hyvät edut lainan hakemiselle?

Jos olet hakemassa suurempaa lainaa, saatat joutua käymään pyörähtämässä konttorilla. Esimerkiksi Nordea myöntää netissä 25 000 euroon asti lainan. Jos olet hakemassa vaikka 30 000 euron lainaa, pitää sinun käydä tekemässä suunnitelma pankin virkailijan kanssa.

Yhteenvetona pankkilaina on hyvin helppo laittaa vireille netissä. Voit kilpailuttaa lainan näppärästi netissä, sillä sinun ei tarvitse käydä erikseen jokaisen pankin konttorissa vierailemassa. Näin voit säästää paljon rahaa sekä saada hyvät maksuajat lainalle.

Pankkilaina – Yhteenveto

Tämän sivun kautta löydät kattavasti tietoa siitä, miten pankkilainaa haetaan. Kannattaa myös aina miettiä jokainen laina huolellisesti läpi ja tehdä suunnitelma. Ikinä ei ole järkevää ottaa liian suurta lainaa, mitä ei pysty maksamaan takaisin ajoissa. Muista siis miettiä kahteen kertaan, onko laina välttämätön ja onko summa oikea. On myös järkevää kilpailuttaa laina, sillä voit säästää todella paljon rahaa. Saatat samalla saada paljon paremmat maksuajat pankkilainalle.

Jos haet lainaa netin välityksellä, saatat saada sen tilillesi hyvin nopeasti. Kannattaa kuitenkin asioida heti aamusta arkipäivänä, että siinä ei mene niin pitkään. Pankit eivät myöskään käsittele pankkilainoja viikonlopun aikana. Jos siis haet lainaa esimerkiksi lauantaina, joudut odottamaan maanantaihin. Mikäli laitat hakemuksen vireille heti aamupäivästä, voit saada lainan tilille hyvin nopeasti.

Voit lukea alapuolelta vielä näppärästi kaikki usein kysytyt kysymykset pankkilainoista, joihin olemme törmänneet vuosien varrella. Jos et löydä haluamaasi vastausta kyseisestä osiosta, silmäile tämän sivun tekstiä läpi. Olemme pyrkineet kertomaan pankkilainasta mahdollisimman kattavasti, että jokainen voisi tutustua siihen hyvin yksityiskohtaisesti.

Pankkilaina FAQ – Usein kysytyt kysymykset

Voiko pankkilainaa hakea netistä? Mihin tarkoitukseen lainaa voi ottaa? Nämä kaksi kysymystä ovat olleet useasti mielessä. Pääset tämän osion kautta tarkastamaan kaikki eniten kysytyt kysymykset. Jos siis mielen päällä on jotain, tsekkaa alapuolelta tiedot.

On kuitenkin mahdollista, että et löydä haluamaasi vastausta alapuolelta. Voit ilman muuta ottaa yhteyttä pankkiisi ja kysyä sieltä tarkemmat tiedot. Kannattaa myös silmäillä sivujamme, mikäli haluat informaatiota lainoista.

Voiko pankkilainaa hakea netistä?

Kyllä voi! Pankkilainaa voi hakea netistä hyvin helposti ja yksinkertaisesti. Jos olet hakemassa isompaa lainaa, joudut käymään erikseen keskustelemassa virkailijan kanssa pankissa.

Mihin tarkoitukseen pankkilainaa voi hakea?

Pankkilaina ei välttämättä tarvitse olla asuntoa tai esimerkiksi huvilaa varten. Voit siis hakea lainaa melkein mihin tahansa. Pankit saattavat kysyä mitä varten olet ottamassa lainaa, mutta sillä ei ole vaikutusta sen saantiin.

Kuinka nopeasti pankkilaina hyväksytään?

Pankkilaina hyväksytään todella nopeasti, mikäli haet sitä arkipäivänä toimistoaikoina. Viikonloppuna lainoja ei tarkastella. Jos haet arkena suurta pankkilainaa, voi hyväksymisessä mennä 1 – 2 arkipäivää.

Mitä kannattaa miettiä pankkilainaa hakiessa?

Ensimmäisenä kannattaa tehdä kunnon suunnitelma pankkilainan hakemisesta. Mieti kuinka suuri ottamasi laina on pakko olla ja pystytkö välttämättä maksamaan sen takaisin aikanaan. Ikinä ei kannata ottaa liian suurta lainaa.

Mistä löydän parhaan pankkilainan?

Tähän ei ole suoraa vastausta. Jos haluat ottaa parhaan pankkilainan, kannattaa kilpailuttaa laina usean pankin kanssa. Näin saat mahdollisimman hyvän tarjouksen lainalle. Voit säästää jopa tuhansia euroja ja saada hyvät maksuajat lainalle.