Joustoluotto

Jos tarvitset joustavaa ja käytännöllistä lainaa, on joustoluotto ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Joustoluoton avulla pystyt varautumaan ja reagoimaan yllättäviin elämässä vastaan tuleviin kuluihin, kuten esimerkiksi auton hajoamiseen, remonttiin tai vaikka kesälomamatkaan. Tältä sivulta löydät tietoa joustoluotosta ja kaikesta siihen liittyvästä, joten jos etsit joustavaa luottoa niin lukaise sivu läpi ja tutustu yksityiskohtaisesti joustoluoton hakemiseen ja kaikkiin siihen liittyviin yksityiskohtiin.

Kenelle joustoluotto sopii ja mihin tarkoituksiin se oikein soveltuu? Miten ja mistä joustoluottoa kannattaa hakea ja kuinka nopeasti sitä on mahdollista saada? Miten mahtaa olla luottotiedottomien laita, irtoaako joustoluottoa vai ei? Muun muassa näihin ja moniin muihin aiheeseen liittyviin kysymyksiin löydät vastauksen tästä varmalaina.comin joustoluottoon keskittyneestä artikkelista.

Vararahasto yllättävien menojen varalta

Aloitetaan ensiksi perusasioista. Mitä joustoluotto oikein on ja miten se toimii? Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava luotto, mikä tekee siitä kätevän lainaamismuodon yllättäviä menoja ja kuluja varten. Voit käyttää joustoluottoa helppona vararahastona menoja varten, mutta joustoluotto sopii myös yksittäisen rahoitustarpeen hoitamiseen. Näin ollen joustoluotto on todela monipuolinen lainaamismuoto, joka soveltuu moneen erilaiseen käyttötarkoitukseen.

Kaipasitpa sitten kulutusluottoa tai lainaa johonkin yksittäiseen asiaan, sopii joustoluotto sinulle erinomaisen hyvin. Joustoluotto tarjoaa monia etuja perinteiseen lainaan nähden, joten lainanhakijoilla ja muilla lainaa kaipaavilla on monta hyvää syytä harkita joustoluoton puoleen kääntymistä. Ensinnäkin, joustoluotto on paljon perinteistä pikavippia edullisempi lainaratkaisu. 

Tämän lisäksi joustoluotto on hurjan kätevä, sillä myönteisen lainapäätöksen saatuasi voit käyttää luottoa ennalta määrättyyn rajaan asti ilman uuden luoton hakemista ja luottopäätöksen käsittelyä ja muuta turhaa odottelua. Luotto on siis jatkuvasti käytettävissä ja vaikka lainaisit joustoluottoa myönnettyyn maksimisummaan asti, voit vapauttaa lisää luottoa käyttöösi maksamalla luottoa takaisin lainanantajalle.

Lisäksi joustoluoton etuna on se, että joudut maksamaan korkoa vain käytetyn luoton määrästä, joten siinäkin mielessä joustoluotto on mainio ratkaisu moneen erilaiseen lainatarpeeseen. Joustoluoton kulut ovat siis verrattain alhaiset, sillä maksat luotosta kuluja vain sen mukaan kuinka paljon luottoa olet käyttöösi nostanut. Tämä tarkoittaa siis sitä, että jos sinulle myönnetään esimerkiksi 1000 euron joustoluotto josta nostat käyttöösi ainoastaan 200 euroa, joudut maksamaan korkoa ja kuluja ainoastaan tästä 200 eurosta, etkä suinkaan koko 1000 euron suuruisesta luotosta.

Näiden ominaisuuksien johdosta joustoluotto on pätevä ratkaisu mihin tahansa kassavajeeseen, sillä joustoluoton lainaehdot ovat hyvät, rahaa ja luottoa on mahdollista saada monesta paikasta varsin nopeasti ja vaivattomasti, jonka lisäksi joustoluotto on myös erinomaisen adaptiivinen ja näppärä. Luoton joustavuus näkyy myös takaisinmaksun helppoudessa, sillä voit sopia kätevästi luotonantajan kanssa sopivan kuukausittaisen maksuerän. Lisäksi joustoluotto on tietenkin mahdollista maksaa pois vaikka kertaheitolla tai sovittua suuremmissa erissä, jolloin pystyt näppärästi laskemaan luoton kuluja entisestään.

Joustoluotto heti tilille

Vakuudentonta ja nopeaa lainaa etsivälle joustoluotto on erinomainen ja aivan ehdottomasti tutustumisen ja kokeilemisen arvoinen vaihtoehto. Yksi joustoluoton parhaista puolista on se, että voit hyväksytyn luottopäätöksen jälkeen nostaa rahaa heti tilillesi! Tämä tekee joustoluotosta nopean ja näppärän keinon saada rahaa tilille heti luottopäätöksen jälkeen. Yleensä luottopäätös tehdään varsin nopeasti, joten lainantarjoajasta riippuen pääset nostamaan joustoluottoa tilillesi päivän tai parin varoitusajalla, mikäli hakemuksesi hyväksytään.

Tämän vuoksi joustoluotto sopii mainiosti jokaiselle hätähousulle, joka haluaa rahat heti tilille. Hyväksytyn luottopäätöksen saamisen jälkeen voit nostaa rahaa sinulle myönnetyn luottosumman puitteissa missä ja milloin tahansa ja rahat kilahtavat noston jälkeen heti tilillesi. Et siis joudu odottamaan uutta ja erillistä luottopäätöstä joka kerta, kun tarvitset luottoa.

Sopiiko tällainen laina minulle?

Kenelle joustoluotto sitten oikein sopii ja sattuisiko se olemaan oikea lainaratkaisu juuri sinun lainatarpeeseesi? Näihin kysymyksiin ei tarvitse kauaa vastausta pohtia, sillä joustoluotto on erinomainen ratkaisu lähes kaikkiin asuntoa pienempiin rahoitustarpeisiin! Etsitpä sitten puskuria arjen menojen ja yllätysten varalta, tai kaipaatpa sitten luottoa jotain isompaa hankintaa varten, voi joustuluotosta hyvinkin olla loistava ensiapu niin akuuttiin rahapulaan kuin isompienkin hankintojen rahoittamiseen.

Mikäli lainatarpeesi suuruus ei huitele satojen tuhansien tai miljoonien kokoluokassa, on joustoluotto loistava keino rahoittaa elämää, sekä siihen liittyviä menoja ja hankintoja. Mikäli luottotietosi ovat kunnossa ja kuukausitulosi ovat hyvällä tasolla, voi joustoluottoa saada jopa useiden kymmenien tuhansien eurojen edestä. Näin ollen joustoluotosta on apua melkoisen suureenkin rahantarpeeseen!

Lainatuotteena joustoluotto soveltuu täydellisesti myös kymppitonneja pienempäänkin kassavajeeseen! Voit hakea ja käyttää joustoluottoa pikavipin tapaan myös pienempiin hankintoihin ja rahareikiin ja mikä parasta, joustoluotto on huomattavasti pikavippiä edullisempi ja kaikin puolin parempi lainaratkaisu. Vaikka lainatarpeesi olisi vain muutamia kymppejä tai satasia, on joustoluotto erittäin pätevä tapa lainata rahaa.

Näin ollen joustoluotto sopii lähes kaikenlaisiin pieniin ja keskitason lainatarpeisiin kuin nyrkki silmään! Yleensä joustoluottona myönnettävät rahasummat huitelevat 1000 euron minimin ja 20 000 euron maksimin välillä, mutta tähänkin sääntöön löytyy tietysti poikkeuksia. Jotkut lainantarjoajat nimittäin tarjoavat joustoluottoa vielä huomattavasti tätäkin avokätisemmin, eikä ole lainkaan poissuljettua löytää usemmankin kymmenen tuhannen euron suurista joustoluottotarjousta. Tällaisia isompia joustoluottoja ei kuitenkaan myönnetä ilman vakuuksia.

Vaikka joustoluoton minimisumma onkin yleensä tuhannen euron hujakoilla, soveltuu joustoluotto silti myös tätä huomattavasti pienempiinkin lainatarpeisiin. Vaikka myönettävän joustoluoton nimimiraja olisikin sen 1000 euroa, ei koko summaa ole todellakaan pakko nostaa kertaheitolla käytettäväksi. Sen sijaan voit nostaa sinulle myönnetystä tonnin luotosta vaikka vain 100 euroa, jolloin joudut maksamaan korkoja ja kuluja ainoastaan tästä nostamastasi luottosummasta, etkä sinulle myönnetystä tonnin luotosta. 

Joustoluotto on siis äärettömän monipuolinen ja kätevä, sillä sitä on mahdollista nostaa joustavasti lisää mikäli esimerkiksi äkillinen tai odottamaton rahantarve yllättää. Joustava luotto sopii loistavasti etenkin niille, jotka eivät osaa lainaa hakiessaan vielä tarkkaan ennustaa rahantarpeensa määrää, sillä joustoluotto toimii varmuusrahastona erinomaisen hyvin.

Mistä löydän edullisen joustoluoton?

Lähes kaikki joustoluotot ovat verrattain edullisia esimerkiksi perinteisiin pikavippeihin verrattuna. Tämä johtuu siitä, että joustoluotossa maksat korkoa ja kuluja ainoastaan käyttöön nostamastasi rahamäärästä, etkä koko sinulle myönnetystä lainasummasta. Joustoluottoa on mahdollista hakea pankista, mutta pankkien lisäksi myös todella monet ja useat netissä toimivat lainantarjoajat ja lainapalvelut myöntävät kuluttajille joustoluottoja.

Netti on pullollaan luottoa netissä tarjoavia rahoitusfirmoja, joiden lainavalikoimista löydät edullisia joustoluottoja. Edullista joustoluottoa metsästäessä kannattaa tietenkin turvautua ensijaisesi isoihin ja tunnettuihin netissä toimiviin luotontarjoajiin, mutta nettipalveluiden lisäksi joustoluottoa on mahdollista hakea myös omasta pankistasi. Pankin puoleen kannattaa etenkin kääntyä jos sinulta löytyy maksuhäiriömerkintä, sillä netin luottopalvelut harvemmin myöntävät joustoluottoa tai etenkään edullista joustoluottoa luottotiedottomille hakijoille. Tästä lisää alta löytyvässä ”Voiko joustoluottoa saada ilman luottotietoja?” -kappaleessa.

Kun haet joustoluottoa netistä, on prosessi luonnollisesti vaivattomampi ja suoraviivaisempi kuin luoton hakeminen pankista. Joustoluottoa voit saada netistä helposti poistumatta kotoasi ja lainapäätös voi tulla varsin nopeasti. Pankista joustoluoton hakeminen on luonnollisesti hieman työläämpi prosessi, mutta jotkut pankit tarjoavat niin ikään mahdollisuuden joustoluoton hakemiseen netin välityksellä.

Edullista joustoluottoa etsiessä kannattaa tietysti myös harkita joustolainan kilpailuttamista. Tämä on nopea ja heppo prosessi, jonka avulla voit parhaassa tapauksessa saada useitakin tarjouksia, joista parhaaseen ja edulliseen on kilpailuttamisen jälkeen helppo tarttua. Edullista joustoluottoa etsiessä ei kannata hätäillä ja häslätä, vaan lainatarjouksia kannattaa vertailla ja tutkia huolellisesti jos haluat saada edullisimman mahdollisen joustoluottotarjouksen.

Voiko joustoluottoa saada ilman luottotietoja?

Mikäli sinulta löytyy maksuhäiriömerkintä ja luottotietosi ovat menneet, on joustoluoton saaminen äärimmäisen hankalaa. Tämä on varsin ymmärrettävää ja loogista, sillä äärimmäisen harvat lainantarjoajat antavat luottokelvottomalle hakijalle luottoa. Onneksi peli ei kuitenkaan ole ihan täysin menetetty vaikka luottotiedot puuttuisivatkin, sillä omalla toiminnallasi voit nostaa luotonsaamisen mahdollisuuksia luottotietojen puutteesta huolimatta.

Luottotietojen puute siis mutkistaa lainan ja joustoluoton hakemisprosessia merkittävästi ja maksuhäiriömerkintä tekee luoton saamisen joiltain lainantarjoajilta täysin mahdottomaksi. Maksuhäiriöinen voi kuitenkin helpottaa urakkaa hoitamalla talousasiansa luottotietojen puuttesta huolimatta mallikkaasti. Tämä edellyttää sitä, että pikavippikierteiden ja muiden taloudelle tuhoisten toimintatapojen täytyy olla osaltasi historiaa.

Omalta osaltaan maksuhäiriömerkinnän kanssa kamppailevaa lainanhakijaa auttaa huomattavasti myös se, että hoidat nykyisin laskusi ja muut vastaavat menosi asianmukaisesti maksuhäiriömerkinnästä huolimatta ja nautit säännöllisistä tuloista. Myös avoimuus on joustoluottoa hakiessa valttia, sillä kertominen maksuhäiriömerkinnästä hakemuksen yhteydessä voi johtaa huomattavasti suotuisampaan lopputulokseen kuin luottotietojen puutteen salaileminen.

Joustoluotto ilman luottotietoja voi olla mahdollinen myös maksuhäiriömerkintäsi eivät ole enää tuoreita. Jos maksuhäiriömerkinnät on löyty papereihin vuoden sisällä, voi joustoluoton saaminen osoittautua mahdottomaksi. Yleisesti ottaen maksuhäiriöimerkintöjä ei saa myöskään löytyä liikaa, sillä jos sinulle on yli kolme merkintää rekisterissä, ei joustoluottoa todennäköisesti myönnetä.

Maksuhäiriömerkintä ei siis tee joustoluoton hakemisesta ja saamisesta mahdotonta, mutta se mutkistaa asioita melkoisesti. Joustoluoton saaminen onkin maksuhäiriöiselle huomattavasti helpomaa pankin kuin netin lainantarjoajien kautta, sillä neuvotteluvaraa pankin kanssa on huomattavasti enemmän ja esimerkiksi vakituinen työ ja kohtuullinen kuukausipalkka helpottavat kummasti. Jos pystyt asettamaan jotain joustoluoton vakuudeksi, helpottuu joustoluoton saaminen myös varmasti.

Muista hoitaa maksut ja lyhennykset ajallaan

Kaikkien luottojen ja lainojen kanssa peuhatessa on aina hyvä pitää mielessä se, että kaikki laskut täytyy maksaa asiallisesti ja ajallaan. Tämä pätee tietenkin myös joustoluottoihin, joiden korot ja lyhennykset tulee maksaa ja hoitaa ajallaan ja kunnolla. Maksujen laiminlyöminen johtaa nopeasti ikävään syöksykierteeseen, joka johtaa pahimmassa tapauksessa maksuhäiriömerkintään ja luottotietojen menettämiseen.

Tätä ei tietenkään kukaan omalle kohdalleen toivo, joten lainojen ja muiden lainan kulujen maksaminen kannattaa aina hoitaa moitteettomasti. Luottotietojen menetys ei tietenkään ole ainoa riski, mikä joustoluottojen ja muiden lainojen ja luottojen maksamatta jättämiseen tai maksusuorituksissa hidastelemiseen liittyy. Eräpäivän jälkeen viivästyskorko alkaa rullaamaan ja piittaamattomalla toiminnalla lainasi korot ja kulut voivatkin kasvaa merkittävästi, mikä voi pahimmassa skenaariossa johtaa siihen että korot ja koko oma talous karkaavat kokonaan käsistä.

Viivästyskorkoa on luvassa heti eräpäivästä eteenpäin 7% prosentin verran ja mikäli lainasummasi on yhtään isompi, voi maksettava potti kasvaa äkkiä melkoisen suureksi. Myös maksumuistutuksista veloitetaan lisämaksua, joka tietenkin sitten omalta osaltaan kartuttaa maksettavaa kokonaissummaa. Joustolainan ja muiden lainojen viivästyskorot ja muistutusmaksut ovat kuitenkin pientä siihen verrattuna, jos velka siirtyy perintään asti.

Perintätoimiston astuessa mukaan kuvioihin alkavat kulut raketoimaan oikein toden teolla. Perintäkulut riippuvat tietenkin perittävästä summasta ja perintäkulut nostavat velkaa äkkiä useila sadoilla euroilla. Tämän lisäksi perintä johtaa usein myös kärjäoikeuteen asti, jossa kulut kasvavat entisestään käräjäoikeuskulujen myötä. Velkasumma karkaa siis käsistä varsin nopeasti ja tilanne voi lähteä rumasti käsistä, jos jätät joustoluoton maksut ja lyhennykset retuperälle tai kokonaan hoitamatta.

Varma joustoluotto

Moni nopeaa ja edullista joustoluottoa etsivä kaipaa tietenkin varmaa joustoluottoa. Valitettavasti sellaista asiaa kuin sataprosenttisen varma joustoluotto ei ole olemassa, mikä tietenkin johtuu siitä ettei yksikään luotontarjoaja pysty jakamaan takuuvarmaa lainaa tai luottoa jokaiselle hakijalle. Jokainen luotontarjoaja tekee luottopäätökset eri perusteilla, joten ennalta on mahdotonta tietää että näytetäänkö joustoluottohakemuksellesi vihreää vai punaista valoa.

On kuitenkin varsin todennäköistä, että joustoluotto -hakemuksesti menee viheltäen läpi hyväksytysti, jos sinulta ei löydy mitään maksuhäiriömerkintöjä, sinulta löytyy vakituinen työpaikka ja kuukausitulosi ovat vaaditulla tasolla. Jokaisen lainantarjoajan lainaehdot ja säännöt lainan myöntämiselle ovat hieman erilaisia, joten lainapäätöksen myönteisyydestä ei koskaan voi olla ihan täysin varma. Vanha viisaus pitää siis paikkansa myös joustoluoton suhteen, eli ei missään tapauksessa kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Mikäli täytät lainaehdot ja lainahakemuksesti hyväksytään, on joustoluoton saaminen tämän jälkeen varmaa. Kun lainapäätös on tehty ja hyväksytty, voit siirtää sinulle myönnettyä joustoluottoa suoraan tilillesi käyttöä varten. Joustoluottoa hakiessa on siis hyvä muistaa, että luoton saaminen ei ole varmaa ja kirkossa kuulutettua ennen virallista päätöstä, vaikka taloutesi ja tulotasosi olisivatkin muuten reilassa.

Joustoluottoa nopeasti ja vaivattomasti

Monesti rahantarve yllättää äkkiarvaamatta, joten monet etsivät taloudelliseen pinteeseen tai ongelmatilanteeseen nopeaa ratkaisua. Onneksi joustoluotto on verrattain nopea laina, jota on mahdollista saada varsin vikkelälläkin aikataululla. Vaikka nopea joustoluotto kiinnostaisikin, kannattaa kuitenkin tutustua lainantarjoajiin ja lainaehtoihin huolella ennen luoton hakemista, jotta löydät edullisimman ja sinun tarpeisiisi parhaiten sopivan joustoluoton.

Hätäily ei siis kannata, eikä hätähousukaan saa joustoluottoa tilille välittömästi. Joudut joka tapauksessa odottelemaan hakemuksesi käsittelyä ja luottopäätöksen myöntämistä kotvasen verran, etkä voi omalla toiminnallasi vaikuttaa luottohakemuksen käsittelynopeuteen. Kärsivällisyys on siis joustoluottoa hakiessa ja muutenkin laina-asioita hoitaessa tärkeää, sillä hutilointi näin tärkeiden asioiden parissa ei yleensä johda kovin hyvään lopputulokseen.

Joustoluoton nopeus ja joustavuus ovat kuitenkin vertaansa vailla sen jälkeen, kun lainahakemuksesi on käsitelty ja hyväksytty. Myönteisen luottopäätöksen jälkeen voit nimittäin nostaa luottoa käytettäväksi tilillesi saman tien, eikä tässä vaiheessa tarvitse enää odotella! Tämän lisäksi joustoluotossa on tietenkin erinomaista myös se, että jos et nosta koko myönnettyä luottosummaa kertaheitolla käyttöösi, voit sitten myöhemmin tarpeen vaatiessa nostaa tilillesi lisää rahaa sinulle myönnetyn luoton puitteissa.

Kokemuksia joustoluotosta

Ennen luoton hakemista kannattaa tietenkin aina kartoittaa omia tietoja lainaan liittyen. Tähän on monta hyvää keinoa, kuten joustoluottoa ottaneiden kavereiden, tuttavien ja perheenjäsenten kuulosteleminen aiheeseen liittyen. Lisäksi kokemuksia voi tietenkin kerätä kasaan myös muun muassa työkavereilta ja muita läheisiltä. Mitä enemmän tietoa keräät, sitä valveutuneemman ja paremman päätöksen joustoluoton soveltuvuudesta ja lainantarjoajasta pystyt tekemään.

Ystävien, läheisten ja muiden tuttujen lisäksi joustoluotto kokemuksia löytyy tietenkin erittäin paljon myös internetistä. Erilaiset keskustelupalstat ja muut nettisivut ovat pullollaan erilaisia kokemuksia, joista voi olla paljonkin hyötyä lainaa harkitessa ja joustoluottoa etsiessä. Ihan sinisilmäisesti ei kuitenkaan nettifoorumeiden kokemuksiin ja keskusteluihin kannata suhtautua, sillä netissä pyörii tunnetusti ties millaista hiihtäjää ja trollia, jotka saattavat levittää disinformaatiota ihan huvikseen.

Tämän vuoksi joustoluotto kokemuksia etsiessä ja selatessa kannattaa pitää aina medialukutaito mielessä ja hyvässä terässä, jotta et vahingossakaan haksahda tekemään päätöksiä lainaan liittyen höpöhöpöpuheiden perusteella. Pidä siis järki mukana ja luota ensisijaisesti tuttuihin ja tuttujen kokemuksiin joustoluotosta, mutta etsi tarvittaessa myös tietoa internetistä jos joku asia joustoluottoihin liittyen jää kaivelemaan tai mietityttämään.