Asuntolaina

Asuntolaina on varmasti käynyt monen mielessä useaan otteeseen. Kyseessä on hyvin suosittu laina, jonka usea suomalainen ottaa jossain vaiheessa elämää. Oma asunto on varmasti suurin unelma monelle, mutta siihen tarvitsee melkein aina ottaa hieman isompi asuntolaina. Tämä saattaa joillekin kuulostaa melko isolta sijoituksesta, johon kannattaa ehdottomasti tutustua tarkoin.

Yritämme tällä sivulla kertoa asuntolainasta tärkeimpiä asioita, joita sinun kannattaa pitää mielessä. Kannattaako laina ottaa mistä ja millä vaatimuksilla? Muun muassa näihin kysymyksiin saat kattavat vastaukset tämän sivun kautta. Pyrimme myös antamaan omia vinkkejä asuntolainan hankkimiseen. Aina on hyvä olla asioista perillä. Kukaan ei ole seppä syntyessään, varsinkaan kun asuntolainasta on kyse.

Yksi tärkeimmistä asioista on tietenkin asuntolainan kilpailuttaminen. Ikinä ei kannata lähteä ottamaan ensimmäistä tarjousta, sillä saatat säästää helposti tuhansia euroja. Käymme muun muassa kilpailuttamisen kokonaan läpi tällä sivulla, johon on hyvä tutustua huolella. Mikäli siis asuntolaina on mielessä, voit hyödyntää tämän sivun kautta löytyvät infopaketit lainasta.

Vaikka asuntolaina ei ole mikään pieni hankinta, oma kämppä on melkein aina hyvä sijoitus. Kun lyhennät lainaa, maksat vain itsellesi asuntoa pois. Jos olet esimerkiksi asunut koko elämäsi vuokratalossa, on mahdollista että olisit voinut jo ostaa maksamilla vuokrilla oman asunnon. Jokaisella on kuitenkin asiasta omat mielipiteet, mutta me kehotamme tutustumista tähän aiheeseen. Jatka siis ehdottomasti lukemista eteenpäin, mikäli asuntolaina saattaa olla sinun seuraava hankinta.

Mistä hakea asuntolainaa?

Heti ensimmäisenä kannattaa alkaa miettimään sitä, mistä on järkevintä hakea asuntolainaa. Suomessa on hyvin monta pankkia, jotka tarjoavat asiakkailleen asuntolainaa eri ehdoilla. Tämä tarkoittaa taas sitä, että laina kannattaa aina kilpailuttaa. Ei siis ole suoraa vastausta siihen, mikä on järkevin paikka hakea lainaa. Kannattaa aina iskeä kiinni siihen, mikä on paras tarjous. Voit siis totta kai hakea asuntolainaa muiltakin kuin omalta pankilta.

On myös järkevää tarkastaa kaikki lainan ehdot huolellisesti. Maksuehdot vaihtelevat muun muassa hyvin paljon, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Asuntolaina pitää siis maksaa tietyssä ajassa takaisin. Ota sen kokoinen laina, jonka varmasti pystyt maksamaan takaisin. Maksuaika riippuu tietenkin hyvin paljon siitä, minkä kokoisen lainan otat. Voit myös pidentää sitä huomattavasti, joka sitten vaikuttaa korkoon.

Yhteenvetona kannattaa silmäillä eri pankkien tarjouksia lainaan. Ikinä ei pidä tyytyä huonoon asuntolainaan, sillä jokaiselle löytyy varmasti hyvä tarjous. Seuraavassa osiossa käymme läpi lainan kilpailuttamista, johon kannattaa ehdottomasti tutustua huolella. Jatka siis lukemista eteenpäin, mikäli suunnitelmana on ottaa asuntolaina.

Kilpailuta asuntolaina

Seuraavaksi katsomme hyvin tärkeää asiaa, eli asuntolainan kilpailuttamista. Nykyään lainoja myöntää hyvin moni pankki, jonka vuoksi kilpailu on kasvanut suuresti. Tämän takia asiakkaat saavat vuosi vuodelta parempia tarjouksia, jotka kannattaa kyllä hyödyntää. Esimerkiksi korko ja maksuajat saattavat erota hyvin paljon lainojen tarjoajien välillä.

Voit ilman muuta käydä fyysisesti pyörähtämässä pankkien konttoreissa neuvottelemassa asuntolainasta. Tähän on kuitenkin huomattavasti parempi ja helpompi vaihtoehto, eli toimia netissä. Tänä päivänä voit näppärästi kilpailuttaa asuntolainan netissä, eli sinun ei tarvitse lähteä pyörimään ympäri kaupunkia eri konttoreissa. Säästät samalla runsaasti aikaa, mikä on oma plussansa.

Netissä on erilaisia palveluita, jotka pystyvät puolestasi kilpailuttamaan asuntolainan. Näin sinun ei tarvitse itse ottaa yhteyttä kymmeniin eri pankkeihin. Totta kai voit myös laittaa hakemukset jokaiselle pankille, mutta siinä menee oma aikansa. Asuntolainaa on siis hyvin helppo hakea netissä ja kilpailuttaa se samalla. Me kehotamme ilman muuta aina tekemään tämän, mikäli olet hakemassa lainaa.

Parhaassa tapauksessa saatat säästää useita tuhansia euroja, mikäli asuntolaina on hyvin kilpailutettu. Kuka sitä nyt haluaisi maksaa esimerkiksi korkoja parin tonnin edestä liikaa? Jos olet hakenut lainaa vuosia sitten, voit yllättyä kuinka paljon homma on muuttunut vuosien varrella. Asuntolainan korkomarginaali kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti.

Kuinka paljon voin saada asuntolainaa?

Asuntoa ostaessa lainan summat saattavat kohota melko suuriin lukemiin. On siis sanomattakin selvää, että asuntolaina voi olla jopa satoja tuhansia euroja. Se sitten on eri asia, kuinka paljon saat otettua lainaa. Tähän vaikuttaa usea eri asia. Yleensä sinulla pitää olla vähintään 10% omia säästöjä ja 5% asunnon hinnasta. Tässä oli kuitenkin vain esimerkki lukemista. Nämä vaihtelevat aina eri pankkien välillä, joten niitä kannattaa ehdottomasti silmäillä huolellisesti alkuun.

Nykyään voit hyödyntää todella näppärästi netistä löytyviä asuntolaina -laskureita. Näillä voit mittailla sitä, kuinka paljon saat otettua lainaa ja missä ajassa maksat sen takaisin. Samalla pääset tarkastamaan korkoprosentit ja muut perinteiset asiat lainan hakemisesta. Laskurit löytyvät melkein jokaisen pankin verkkosivuilta.

Asuntolainan summat käydään aina lopuksi läpi henkilökohtaisessa neuvottelussa. Pääset kuitenkin tarkastamaan laskurin avulla suuntaa-antavan arvion lainasta ja maksettavista kuukausieristä. Näin olet melko perillä siitä, miten paljon kuukaudessa pitää maksaa lainaa takaisin. Voit myös eritellä maksut niin, että joka kuukausi asuntolainaa ei tarvitse lyhentää.

Hae asuntolainaa verkossa

Lainan hakeminen on muuttunut todella helpoksi. Tänä päivänä sinun ei edes tarvitse lähteä konttorille varaamaan aikaa neuvotteluun. Tämä on hyvin iso plussa varsinkin niille, jotka eivät asu kaupungissa. Voit siis välttää jopa satojen kilometrien matkustamisen pankkiin hyvin näppärästi tekemällä hakemuksen netissä. Totta kai se on myös ärsyttävää, että joudut odottamaan välillä hyvinkin pitkään omaa aikaa.

Toinen hyvä asia on se, että et menetä mitään laittamalla hakemuksen asuntolainalle netissä. Sinun ei siis ole pakko ottaa vastaan tarjousta. Tämän takia on fiksua aina välillä katsoa, milloin on järkevin ottaa asuntolaina. Totta kai kannattaa samalla kilpailuttaa laina usean pankin välillä. Voit nimittäin muutamalla klikkauksella lähettää hakemuksen monelle eri pankille. Näin säästät samalla aikaa siinä, että sinun ei tarvitse ravata eri pankkien konttoreissa.

Ensimmäisenä kannattaa tietenkin laittaa hakemus asuntolainalle omassa pankissa. Voi olla että saat yllättävänkin hyvän tarjouksen, sillä pankit eivät halua menettää sinua asiakkaana. Oma pankkisi ei kuitenkaan suutu siitä, mikäli kilpailutat hakemuksen muualla. Kuka sitä nyt ei haluaisi pitää huolta omista raha-asioista. Kilpailuttaminen on siis hyvin fiksua, etkä menetä siinä mitään. Jos saat hyvän tarjouksen kilpailijalta, voi pankki pyytää sinua samalla keskittämään kaikki palvelut sinne.

Asuntolaina edullisesti

Jokainen haluaa varmasti etsiä sen edullisimman asuntolainan, sillä kuka sitä nyt haluaisi maksaa ylimääräistä? Voit vaikuttaa tähän yksinkertaisesti kilpailuttamalla lainan. Ota siis vain yhteyttä useaan eri pankkiin, niin ne lähettävät sinulle tarjouksen asuntolainasta. Omasta pankista kannattaa kysyä ensimmäisenä, sillä he haluavat varmasti pitää sinut asiakkaana.

Jokainen asuntolaina katsotaan aina erikseen ja siihen vaikuttaa moni eri asia. Esimerkiksi pankin muut asioimiset sekä maksukyky merkitsee hyvin paljon tässä. Totta kai vakuudet ovat myös todella tärkeät. Jos vakuutena toimii talo, sen vuosiluku ja sijainti katsotaan aina.

Jos saat asuntolainan 0,25 – 0,70%, on se edullinen korkomarginaali. Mikäli sinulle tarjotaan huomattavasti suurempaa korkomarginaalia, kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa se. On nimittäin mahdollista, että saat paljon paremman tarjouksen toisesta pankista.

Asuntolainaa haetaan useasti

Asuntolaina on yksi suosituimmista lainan muodoista tänä päivänä. Varmaan jokainen on ainakin kerran elämässä miettinyt oman asunnon ostamista. On kuitenkin sanomattakin selvää, että melkein jokaisessa tapauksessa kämpän ostolle tarvitsee ottaa pankista laina. Onneksi juuri tätä varten on tehty asuntolaina, jota voi hakea hyvin yksinkertaisesti.

Jos olet miettinyt hankkia uutta asuntoa itsellesi, kannattaa ehdottomasti tutustua tähän lainaan. Löydät sivujemme kautta paljon tietoa asuntolainasta sekä muista lainoista, joita voit hakea hyvin yksinkertaisesti. Jotkut saattavat ajatella niin, että lainan ottaminen ei ole kannattavaa. Haluamme heittää tähän väliin kommentin vastaan, että varsinkin asuntolainan ottaminen on hyvin fiksua. Varsinkin siinä tilanteessa, jos saat lainan napattua pienellä korolla.

Loppuun haluamme sanoa vielä sen, että muista tsekata useasta eri pankista tarjoukset lainalle. Näin säästät mahdollisimman paljon rahaa lainan ottamisessa. Tarjoukset paranevat vuosi vuodelta sen takia, koska pankit haluavat kilpailla asiakkaista. Tämä kannattaa aina muistaa, kun olet hakemassa lainaa.

Yhteenveto asuntolainan hakemisesta

Asuntolaina on varmasti monen tulevaisuuden hankinta, johon kannattaa perehtyä huolellisesti. Jos selvität kaikki asiat tarkoin, voit säästää jopa tuhansia euroja. On siis sanomattakin selvää, että lainaa ei kannata lähteä tuosta vain ottamaan. Aina on hyvä tehdä huolellinen suunnitelma siitä, minkä kokoisen lainan otat ja missä ajassa maksat sen takaisin. Ikinä ei kannata ottaa liikaa lainaa, mitä et pysty maksamaan takaisin. Asuntolainaa ei myöskään kannata ottaa muihin tarpeisiin. Keskustelupalstoilla on ollut useita viestejä, missä asiakkaat ovat ottaneet lainaa ja laittaneet osan rahoista nettikasinolle. Tätä liikettä ei kuitenkaan kannata lähteä tekemään.

Asuntolainoja voi vertailla hyvin helposti netissä tänä päivänä. Pankkien verkkosivuilta löytyy nimittäin laskurit, jotka antavat suuntaa-antavat arviot lainasta. Muista siis käydä eri pankkien sivuilla testaamassa näitä. Lopullinen päätös tehdään kuitenkin erikseen neuvottelussa, eli laskurin antama tulos ei välttämättä ole täysin tarkka.

Haluamme painottaa vielä sitä, että asuntolainan kilpailuttaminen on todella fiksua. Ei kannata lähteä ottamaan heti ensimmäistä tarjousta, sillä et voi tietää olisiko tarjolla jotain parempaa. Kannattaa siis ehdottomasti antaa pankkien tehdä omat tarjoukset sinua varten, mikäli haluat säästää rahaa. Maksuehdot saattavat myös olla paljon paremmat joillakin pankeilla. Näin saat juuri sellaisen lainan, joka sopii täydellisesti sinulle.

Voit lukea sivujemme kautta kattavasti tietoa kaikista erilaisista lainoista, mikäli tarvitset niistä tietoa. Pyrimme aina selventämään kaikki asiat mahdollisimman yksinkertaisesti, että jokainen lukija pääsee hyvin kärryille. Voit totta kai käydä myös vierailemassa suoraan pankkien sivuilla ja kysyä sieltä tarkat vastaukset jokaiseen kysymykseen. Näin saat varmasti kattavat vastauksen jokaiseen mielen päällä olevaan asiaan.

Pääset vielä tarkastamaan kaikki usein kysytyt kysymykset asuntolainasta näppärästi alapuolelta. Olemme koonneet osioon ne kysymykset, jotka ovat tulleet meille eniten vastaan netissä. Jos alapuolelta ei löydy etsimääsi asiaa, käy teksti läpi huolellisesti.

Usein kysytyt kysymykset asuntolainasta

Mistä voin hakea asuntolainaa?

Voit hakea asuntolainaa valitsemaltasi pankilta. Sinun ei siis tarvitse hakea lainaa omalta pankilta pelkästään. Jos haet lainaa useasta pankista, saat melko varmasti erilaiset tarjoukset.

Voiko asuntolainan kilpailuttaa?

Kyllä voi! Asuntolaina kannattaa aina kilpailuttaa. Varmasti jokainen haluaa huolehtia tarkoin raha-asioista, sillä se on hyvin fiksua. Mikäli kilpailutat lainan, voit säästää jopa useita tuhansia euroja.

Pystyykö asuntolainaa hakemaan netistä?

Ilman muuta. Voit hakea asuntolainaa todella näppärästi pankin omilta verkkosivuilta. Sinun ei siis tarvitse lähteä konttorille odottamaan omaa aikaa. Kun olet lähettänyt hakemuksen menemään, pankki on yhteydessä sinuun.

Mitä kannattaa huomioida asuntolainan hakemisessa?

Ensimmäiseksi mieti tarkkaan, kuinka paljon otat lainaa. Ikinä ei kannata hakea liian suurta asuntolainaa, mikäli et pysty maksamaan sitä hyvin. Kannattaa myös vertailla tarjouksia huolella, että saisit juuri sinulle sopivan lainan.