Kulutusluotto

Asunnon remontti, uusi auto vai joku muu suurempi hankinta mihin tarvitset ulkopuolista rahoitusta? Kulutusluotto saattaisi olla oikea ratkaisu juuri sinun lainatarpeisiisi, jonka turvin mahdollistat isommatkin arjen hankinnat. Hyvä kulutusluotto on reiluilla ehdoilla varustettu kokonaisuus, joka joustaa asiakkaan tarpeidein mukaan. Kilpailukykyisen kulutusluoton etsiminen on tänä päivänä helpompaa kuin koskaan ja me olemme täällä auttamassa sinua juuri oikean lainan löytämisessä!

Jos etsit luotettavaa kulutusluottoa, kilpailukykyisillä maksuehdoilla, niin onneksi olkoon, olet juuri löytänyt oikealle sivustolle. Me olemme täällä sinun apunasi, kertomassa mistä ja miten saat käyttöösi helpoimmat ja edullisimmat kulutusluotot, fiksuilla ehdoilla. 

Nykypäivänä lainaa ja kulutusluottoja saa nopeasti ja helposti vielä jopa saman päivän aikana. Katso alla näkyvästä listasta turvalliset ja tunnetut lainantarjoajat, joiden kautta saat rahat parhaassa tapauksessa tilillesi vielä tänään!

Kulutusluottojen vertailu onnistuu nopeasti ja helposti meillä

Jokainen meistä on varmasti jossain vaiheessa elämää joutunut tilanteeseen, jossa esimerkiksi auto tai kodinkone hajoaa, uusi pitäisi hankkia, mutta tilin saldo näyttää nollaa. Jos tilanne on sinulle varsin tuttu ja apu kelpaisi, niin kulutusluotto voisi olla oikea ratkaisu. Kulutusluotto on hyvä ratkaisu arjen rahantarpeisiin silloin, kun omat säästöt ovat loppuneet ja tarve uusille hankinnoille on välttämätön. Ennen lainan hakemista kannattaa kuitenkin tehdä pikainen kulutusluottojen vertailu, jonka avulla löydät juuri sinulle sopivimman kulutusluoton.

Kulutusluottojen vertailu on tänä päivänä todella helppoa, sillä vaikka palveluntarjoajia on useita, niin lainojen vertailu on toimestamme tehty sinulle helpoksi ja pääset tutustumaan useisiin eri lainantarjoajiin kootusti ja helposti sivuillamme. Näin ollen voit varmistua siitä, että käytössäsi on kulutusluotto, jonka ehdot ovat kannaltasi parhaat mahdolliset. Kallista kulutusluottoa ei kannata ottaa, sillä kohtuuttoman korkeat korot sekä muut mahdolliset kuukausimaksut tulevat sinulle lopulta kalliiksi.

Lainamarkkinoilla on tällä hetkellä lukuisia asiakkaan kannalta varsin edullisia kulutusluottoja, jotka saa helposti ja nopeasti haettua internetin kautta, kunhan sinulla on käytössäsi suomalaisen pankin myöntämät verkkopankkitunnukset, joilla saat henkilöllisyytesi vahvistettua. Haluamme silti vielä painottaa, että lainojen vertailu on kannattavaa, sillä vain siten voit varmistua siitä, että saat käyttöösi kulutusluoton, joka on maustettu markkinoiden parhailla ja kilpailukykyisimmillä lainaehdoilla.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto kertaluontoinen laina, jonka kuluttaja hakee nimen mukaisesti kuluttamista varten. Kulutusluotto on yleensä vakuudeton tai vakuudellinen luotto, joka voi olla suuruudeltaan muutamia satoja euroja tai joskus jopa kymmeniä tuhansia euroja. Eri palveluntarjoajat tarjoavat eri suuruisia lainoja, joten kulutusluottoa harkitsevalla asiakkaalla on reilusti vaihtoehtoja, joista hän voi valita juuri itselleen sopivimman.

Suomessa kulutusluottoja myöntävät perinteiset kivijalkapankit sekä muut rahoitusalan yhtiöt. Kulutusluotot ovat yleisesti esimerkiksi asuntolainoja yhyemmillä maksuajoilla varustettuja ja ne maksetaan takaisin usein esimerkiksi viiden vuoden tai lyhyemmän maksuajan sisällä. Maksuajat ovat kuitenkin aina lainakohtaisia ja niihin pystyy tottakai myös asiakas vaikuttamaan.

Kulutusluottojen hakuprosessi on usein myös selvästi isompia lainoja vaivattomampi, sillä lainat myönnetään usein vakuudettomona, jolloin sen voi saada käyttöönsä lähes viipymättä. Sähköiset lainanhakuprosessit takaavat sinulle nopeast lainatarjoukset saataville heti hakemuksesi päätteeksi.

Kulutusluotto on kätevä tapa rahoittaa esimerkiksi kodin remontit, lomamatkat tai auton käsiraha. Lainantarjoajat eivät yleensä kysele tarkemmin lainan käyttötarkoitusta, sillä kuten sanottua, kulutusluotto on suunniteltu nimenomaisesti kuluttamista varten. Kulutusluotot maksetaan takaisin useimmiten tasaerissä, ennalta suunnitellun kiinteän maksujan mukaan. Tämä helpottaakin merkittävästi oman talouden suunnittelua, sillä tiedät tarkasti milloin kulutusluottosi on maksettu kokonaisuudessaan takaisin.

Näin haet kulutusluottoa

Kulutusluoton hakeminen on tänä päivänä todella helppoa, sillä entisaikojen tylsät ja ajoittain jopa hankalatkin pankkikonttorissa käynnit ovat jääneet historiaan ja lainaa voi hakea nykyään helposti ja nopeasti netin välityksellä. Ennen kulutusluoton hakemista kannattaa kuitenkin tehdä muutamia valmistavia toimenpiteitä, joiden avulla varmistat sen, että hakuprosessi onnistuu ja saat hakemukset sisään helposti ja vaivattomasti.

Ennen kulutusluoton vertailua ja hakemista kannattaa kuitenkin valmistella omat hakemuksessa tarvittavat tiedot viimeisen päälle, jotta hakuvaihe olisi mahdollisimman kivuton ja helppo. Hakemuksessa sinulta kysytään lukuisia tietoja, joihin sinun pitää vastata mahdollisimman totuudenmukaisesti. 

Lisäksi saatat tarvita hakemuksesi liitteeksi erilaisia dokumentteja, kuten palkkakuitteja tai muita olennaisesti hakemukseesi vaikuttavia todisteita, joilla varmennat luottoyhtiölle esimerkiksi palkkatulosi. Joissain tapauksissa lainayhtiöille riittää esimerkiksi tiliote tai kuvankaappaus, josta selviää, että sinulla on säännölliset tulot.

Seuraavaksi sinun tulee ainoastaan valita sivuiltamme yksi tai useampi luotontarjoaja, laittaa lainahakemus sisään ja seurata palveluntarjoajan ohjeita. Useimmiten saat hakemaasi kulutusluottoon alustavan luottopäätöksen jo heti samantien, mutta lopullista päätöstä varten sinun tulee useimmiten lähettää dokumentti, jossa todennat esimerkiksi palkkatulosi.

Jos teet kulutusluottosi lainahakemuksen heti aamusta, rahat saatetaan maksaa tilillesi vielä saman päivän aikana riippuen summasta ja lainantarjoajan omasta viiveestä. Joskus lainan maksu vie 1-2 arkipäivää, mutta monet lainantarjoajat pystyvät tänä päivänä maksamaan lainat tilillesi vielä saman päivän aikana.

Kulutusluotto ilman vakuuksia tai takaajaa

Osa kulutusluottoja myöntävistä yhtiöistä vaatii myöntämälleen kulutusluotolle takaajan tai vakuuden. Takaaja tarkoittaa henkilö, joka ottaa tarvittaessa lainansaajan velat kontolleen jos hän ei niitä pysty maksamaan. Vakuus tarkoittaa jotain kiinteää kohdetta, kuten esimerkiksi mökki tai asunto, jonka lainanhakija omistaa. Takaajan tulee olla yleensä henkilö, jonka luottotiedot ovat kunnossa ja hän on maksukykyinen eli omaa säännölliset tulot. Pankit ja luottolaitokset kuitenkin arvioivat takaajat ja vakuudet yleensä tilannekohtaisesti.

Nykypäivänä kulutusluottoja saa usein myös täysin ilman vakuuksia ja takaajia. Joskus asiakkaan kannalta kulutusluoton lainaehdot saattavat olla aavistuksen verran epäedullisemmat, sillä esimerkiksi korko on usein hiukan korkeampi vakuudettomissa kulutusluotoissa. Aina näin ei kuitenkaan ole ja kannattaakin suorittaa perusteellinen kulutusluottojen vertaillu ennen lopullisen laijnahakemuksen tekemistä. 

Näin voit varmistua siitä, että saat käyttöösi parhailla mahdollisilla lainaehdoilla varustetun kulutusluoton, jolla saat remontin tai muun isomman hankinnan toteutettua. Tällöin varmistut siitä, että kaikki lainan ehdot korosta ja maksusuunnitelmasta lähtien ovat asiakkaan eli sinun kannalta kohtuulliset ja reilut.

Vakuudetonta kulutusluottoa voi usein hakea täysi-ikäinen tai vähintään 20-vuotias Suomen kansalainen, jolla on säännölliset tulot. Joiden luotoontarjoajien kohdalla asiakkaalta vaaditaan myös puhtaita luottotietoja, joten mahdollisia maksuhäiriömerkintöjä tai ulosottotuomioita ei lähivuosilta sallia. Kulutusluoton suuruus vaihtelee yleisesti jo muutamasta sadasta eurosta aina kymmeniin tuhansiin euroihin. Myönnettävien kulutusluottojen summa vaihtelee yleisesti palveluntarjoajasta riippuen.

Löydä edullisin kulutusluotto

Kulutusluottohoin sisältyy aina korkoa, joka on käytännössä lainantarjoajalle rahan lainaamisesta maksettava korvaus. Kulutusluottojen korot vaihtelevat lainasta ja maksuajasta riippuen. Korko on yleensä aina yksilöllinen ja se määräytyy usein myös luotonhakijan maksukyvyn mukaan. Korot sidotaan usein 3 kuukauden Euribor-korkoon. Lainan kokonaiskustannuksiin vaikuttavat koron lisäksi myös muut kulut, kuten avausmaksu sekä käsittelykulut. 

Vaikka joku voisi helposti kuvitella, että luottotiedoissa ei juurikaan ole eroja, niin näin ei silti ole. Jos asiakas ottaa esimerkiksi 10 000 euron suuruisen kulutusluoton, jonka maksuaika on esimerkiksi viisi vuotta, niin maksettavassa kokonaissummassa (ns. Loppusummassa) voi olla isojakin eroja. Siksi on tärkeää, että asiakas vertailee tarkkaan eri lainantarjoajat ennen kuin laittaa allekirjoittaa lainahakemukset sähköisesti ja hyväksyy lainatarjouksen.

Korko on kulutusluoton kannalta tärkein ominaisuus, jotta asiakas saa käyttöönsä mahdollisimman edullisen kulutusluoton, jolla rahoittaa tarvittavat hankinnat. Koroissa saattaa olla isojakin eroja eri palalveuntarjoajien välillä, joten kannattaa aina tarkistaa lainan korkotiedot ennen lopullista allekirjoittamista.

Myös erilaiset käsittely- ja avausmaksut vaikuttavat asiakkaan lainan edullisuuteen, sillä ne lasketaan tottakai mukaan lopulliseen lainasummaan, jonka asiakas maksaa takaisin sovitulla maksuajalla. Myös näissä kuluissa voi olla isojakin eroja eri lainantarjoajien välillä, joten kannattaa perehtyä myös niihin ennen lopullista luottopäätöstä.

Kulutusluotto luottotiedottomalle

Kulutusluoton myöntäminen luottotiedottomalle asiakkaalle on tänä päivänä todella harvinaista. Kaikki luotontarjoajat tarkistavat automaattisesti kaikkien asiakkaidensa luottotiedot automaattisella tarkastuksella. Mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintä, kulutusluoton saaminen on todella vaikeaa, sillä lähes kaikki luottoja ja pikalainoja myöntävät yritykset edellyttävät asiakkaalta virheettömiä luottotietoja.

Kulutusluoton myöntäminen luottotiedottomalle on yleensä lähes mahdottomuus, mutta muutamia poikkeuksia näissä voi olla. Asiakas voi hakea lainaansa suoraan yksityishenkilöltä tai vaihtoehtoisesti luottoa voi hakea myös omasta pankista. Jos sinulla on hyvät perustelut aiheutuneelle maksihäiriömerkinnälle ja pystyt todistamaan aiemmat velkasi maksetuksi, voi lainantarjoaja suhtautua asiaan yleensä hieman avarakatseisemmin. Tämä edellyttää tottakai myös maksukykyä nykyisessä tilanteessasi.

Kannattaa myös aina hakea mahdollisuuksien mukaan kulutusluottoa yhdessä kumppanin tai puolison kanssa, sillä se auttaa usein positiivisesti lainan tai kulutusluoton saamisessa. Paras vaihtoehto on kuitenkin mennä yhdessä puolison kanssa omaan pankkiin, kertoa tilanne avoimesti ja perustella sekä todistaa miksi olisitte sopivat henkilöt saamaan kulutusluottoa. Maksukyky on tottakai isossa osassa myös tätä prosessia, joten pidä huoli, että sinulla on säännölliset palkkatulot.

Vaikka kulutusluottoja ei pääsääntöisesti myönnetä luottotiedottomalle henkilölle, niin muutamia poikkeuksia silti on ja ei kannata tunkea päätä pensaaseen vaikka automaattinen luottopäätös antaisi maksihäiriömerkinnän takia sinulle kielteisen päätöksen. Tässä tapauksessa suosittelemme kääntymään oman pankin puoleen.

Kulutusluotto nopeasti tilille

Kulutusluottojen ehdoton vahvuus nykypäivänä on se, että koska lainapäätökset tehdään pääsääntöisesti sähköisesti, niin päätökset tulevat usein minuuteissa ja lainan voi saada tietyin ehdoin tilille jo muutaman tunnin kuluttua siitä, kun olet sitä hakenut. Nykypäivän tekniikka sekä automaattiset päätöksenteko-algoritmit pitävät huolen siitä, että lainahakemukset eivät entisajan tapaan seiso pankinjohtajan pöydällä päivä- tai viikkokausia.

Nykypäivänä lainan hakeminen tehdään 99 prosenttisesti sähköisesti internetin kautta. Varmistathan siis, että sinulla on käytössäsi kotimaisen pankin myöntämät verkkopankkitunnukset, joiden avulla voit suorittaa tunnistaumisen lainapalveluun ja samalla suorittaa lainan hakemisen.

Sähköisen lainanhakemisen ehdoton vahvuus on se, että asiakkaan ei tarvitse juosta pankista toiseen vaan lainavertailun voi tehdä helposti sekä nopeasti lähes missä ja milloin tahansa mobiililaitteen tai tietokoneen avulla. Sinun ei siis tarvitse kyyhöttää paikallisen pankin tuulikaapissa tuntikausia ja odottaa omaa vuoroasi vaan lainahakemukset voi tänä päivänä iskeä helposti ja nopeasti sisään suoraan omalta kotisohvalta.

Parhaassa tapauksessa kulutusluoton saa tilille jopa samana päivänä, joten tarvittavat hankinnat pääsee tekemään parhaassa tapauksessa nopeallakin aikataululla. Tämä onkin ehdottomasti yksi kulutusluoton parhaista puolista, sillä itse lainahakemuksen tekeminen sekä rahojen siirtyminen tilille ei todellakaan vie pitkään.

Kulutusluotto ja lyhennysvapaa

Kulutusluottojen maksusuunnitelmat räätälöidään usein asiakkaan tarpeen mukaan. Pääset siis vaikuttamaan itse esimerkiksi laina-aikaan, kuukausittaisen maksun eräpäivään sekä tottakai itse lyhennyksen suuruuteen, joka määräytyy usein myös maksuajan mukaan. Monet luottoyhtiöt ja muut lainoja myöntävät rahoituslaitokset tarjoavat asiakkaille usein mahdollisuuden myös lyhennysvapaisiin kuukausiin tai eräpäivän siirtoihin.

Lyhennysvapaa kuukausi on erinomainen keino selvitä yllättävistä tilanteista, jolloin oma toimeentulo vaikka katkeaa hetkeksi esimerkiksi sairausloman tai lomautuksen takia. Näin ollen voit sopia luottoyhtiön kanssa lyhennysvapaasta kuukaudesta, jolloin maksat lainasta ainoaan korko-osan sekä muut kulut.

Lyhennysvapaata voi hakea useilla yhtiöillä myös useammaksi kuukaudeksi putkeen jos tiedossa on, että oma taloudellinen poikkeustilanne kestää esimerkiksi kolmen kuukauden määräajan. Lyhennysvapaat maksukuukaudet sekä muut poikkeustilanteet lainan maksuissa vaihtelee kuitenkin aina lainantarjoajan mukaan. Jotkut yhtiöt myöntävät muutoksia maksuehtoihin helpommin kuin toisen, mutta pääasiassa kaikkien yhtiöiden kanssa pystyy neuvottelemaan muutoksista tarpeen vaatiessa.

Kulutusluoton korko ja yleiset tiedot

Kuten jo aiemmin kerroimme, niin kulutusluottojen korot sekä muut ehdot vaihtelevat eri palveluntarjoajan ja lainan mukaan. Kulutusluottojen korot ovat vaihdelleet viime vuosina kohtalaisen reilustikin, mutta vuoden 2020 heinäkuussa luottojen maksimikorot pudotettiin 10 prosenttiin. Vuoden 2021 alussa lainojen korkoja on tarkoitus yhdenmukaistaa, jolloin niiden suuri vaihtelu saadaan poistumaan markkinoilta.

Kulutusluoton korot ovat siis tällä hetkellä sidottu maksimissaan kymmeneen prosenttiin ja sama trendi jatkunee vuonna 2021, sillä hallitus tuskin muuttaa valitsemaansa linjaa toistaiseksi. Lainojen koroissa sekä muissa käsittely- ja kuukausimaksuissa voi silti olla isojakin eroja, joiden turvin asiakas pystyy kilpailuttamaan juuri itselleen edullisimman lainan. Yksi luotonantaja ei välttämättä yksinään pysty dominoimaan markkinoita, sillä lainojen korot sekä muut maksut vaihtelevat usein lainan summan sekä takaisinmaksuajan mukaan.

Kulutusluotot pitävät sisällään aina myös ison kasan erilaisia ehtoja, jotka asiakas hyväksyy, kun hän allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti. Vaikka näiden ehtojen lukeminen ja läpikäyminen saattaa asiakasta tuntua työläältä, niin se kannattaa silti kuitenkin aina tehdä, sillä vain näin voit varmistua, että lainasopimus ei pidä sisällään mitään sinun kannalta yllätyksellisiä tai ikäviä ehtoja.