Autolaina

Auto on Suomen olosuhteisssa varsin kätevä ja hyödyllinen kapistus, joka on etenkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella on lähes välttämätön. Monille oma auto on äärimmäisen tärkeä töissä ja kaupassa käymisen ja lasten harrastusten kannalta, joten monille auton hankkiminen on lähes välttämätätöntä. Mutta miten auton hankinta on mahdollista rahoittaa, jos käteisvarat eivät riitä auton ostamiseen ja jos kiikarissa on tavallista hienompi ja kalliimpi menopeli? Nyt tutustutaan auton rahoittukseen autolainan avulla ja käydään läpi tämän rahoitusvaihtoehdon tarjoamat mahdollisuudet.

Monelle autolaina on ehdottomasti paras ja helpoin tapa auton hankinnan rahoittamiseen. Tyypillisesti autolainaa haetaan kalliimman auton hankintaan, mutta autolainaa on mahdollista hakea myös keskihintaiseen ja keskitasoa halvempaankin autoon. Jos etsit uutta autoa tai olet löytänyt sinulle sopivan auton, kannattaa autolainaa ehdottomasti harkita tämän tärkeän ja ison hankinnan rahoittamiseen. Täältä löydät kattavasti tietoa autolainasta ja kaikesta autolainaan liittyvästä.

Autolainasta on apua uuden auton hankinnassa

Olitpa sitten hankkimassa uutta tai käytettyä autoa, ei autolaina ole lainkaan hassumpi keino rahoittaa tätä tärkeää hankintaa. Ensimmäinen askel auton hankinnassa autolainan avulla on tietenkin sinun tarpeisiisi sopivan menopelin etsintä. Tähän hommaan kannattaa tietenkin käyttää runsaasti aikaa, sillä hosuminen tai hätäily ei taatusti johdu hyvään ja tyydyttävään lopputulokseen.

Käytä siis kunnolla aikaa tarpeisiisi sopivan auton etsimiseen ja perehdy aiheeseen huolellisesti. Autolainaa kannattaa lähteä hakemaan vasta, kun sopiva auto on löytynyt ja muut auton hankintaan liittyvät tärkeät asiat on hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Käytä siis riittävästi aikaa autojen tutkimiseen ja vertailuun, jotta voit tehdä valistuneen ostopäätöksen.

Yleensä uuden auton hankinnan lähtökohtana on se, että auto sopii auton omistajan ja hänen perheensä tarpeisiin. Jos perheessä on useita lapsia ja esimerkiksi koiria, ei kaksiovinen urheiluauto välttämättä ole se kaikista paras ja käytännöllisin valinta. Auton sopivuuden ja soveltuvuuden lisäksi tässä vaiheessa kannattaa myös miettiä budjettia.

Budjetin osalta ei kannata keskittyä pelkkään auton hankintahintaan, vaan myös auton käytöstä ja ylläpidosta aiheutuvat juoksevat kulut kannattaa ottaa jo tässä vaiheessa huomioon. Laske siis huolellisesti polttoainekulut ja vakuutusmaksut, sekä tietenkin verot ja muut tärkeät kulut kuten auton mahdolliset huolto-, kuntotarkastus- ja katsastusmaksut ja muut juoksevat kulut. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon myös auton ajomukavuus, lisävarusteet ja muut ominaisuudet, kuten esimerkiksi renkaat ja niiden kunto.

Tässä kannattaa keskittyä laskemaan kuukausittaisia kustannuksia, sillä näin saat parhaan käsityksen siitä mikä auto sopii sinun budjettiisi. Pelkkiä lukuja ei kuitenkaan kannata tuijottaa, vaan auton hankinnassa myös fiilis nousee ensiarvoisen tärkeään asemaan. Budjetista riippumatta auton pitää nostaa hymy huulille ja tuoda hyvää fiilistä, eikä fiilispuolta kannata tietenkään missään olosuhteissa täysin sivuuttaa.

Kun olet löytänyt tarpeisiisi sopivan tai muuten houkuttelevan tai nimeäsi huutavan auton, kannattaa aloittaa autolainojen vertailu. Kun vertailu on hoidettu ja paras autolaina on löydetty, voit hakea lainaa. Tämän jälkeen voitkin nauttia helposti ja vaivattomasti autolainalla rahoitetusta uudesta autostasi täysin rinnoin!

Varma autolaina

Aina kun autolainaa tai mitä tahansa muuta lainaa lähtee hakemaan, jyskyttää takaraivossa aina pieni jännittävä tunne. Jännitys johtuu tietenkin siitä, että onnistuuko autolainan hakeminen vai käykö niin ikävästi, että hakemus hylätään. Toisinaan lainapäätöksiä tehdään varsin epäselvin perustein ja autolainan hakijalle ei ole automaattisesti selvää, että millä perusteilla lainapäätös oikein tehdään. Tämän vuoksi monet lainanhakijat etsivätkin varmaa autolainaa tarjoavaa lainapaikkaa.

Jos haet tai kaipaat autolainaa tai etenkin varmaa autolainaa, johtuu se yleensä kahdesta varsin yksinkertaisesta syystä. Ensimmäinen syy on tietenkin varman autolainan nopeus ja vaivattomuus! Kukapa haluasi tuhlata aikaansa ja energiaansa täyttämällä lainahakemuksia sellaisiin lainapaikkoihin, joista irtoaa autolainaa varsin harvoin ja hankalasti? Tästä ei aiheudu muuta kuin ylimääräistä vaivaa ja päänsärkyä, jota tuskin kaipaat sekoittamaan pakkaa autokaupoilla.

Toinen yleinen syy varman autolainan etsimiselle voi olla se, että hakijalla on huonot mahdollisuudet rahoituslaitoisten myöntämiin autolainoihin. Tämä voi johtua esimerkiksi matalasta tulotasosta, huonosta taloustilanteesta tai luottotietojen puutteesta. Jos luottotietoja ei ole ja talous on retuperällä, on autolainahakemusten täyttäminen usein täyttä ajanhukkaa. On siis varsin ymmärrettävää, että lainanhakija ei halua lähteä mukaan aikaavievään ja epätoivoiseen autolainan hakemisrumbaan mikäli autolainan saaminen vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä tai hankalalta.

Täysin sataprosenttisen varmaa autolainaa ei kuitenkaan valitettavasti ole olemassa. Varma autolaina olisi lainantarjoajile varsin huonoa bisnestä, sillä jos vakuudettomia ja varmoja autolainoja myönnettäisiin jokaiselle hakijalle tämän taloustilanteesta ja luottotiedoista riippumatta,  syntyisi tästä luotonantajalle melkoisesti luottotappiota. Onneksi varma autolaina on mahdollista löytää, jos taloustilanteesi ja luottotietosi ovat kunnossa!

Mistä saat varman autolainan?

Kuten sanottua, mitään täysin sataprosenttisen varmaa autolainaa ei valitettavasti ole tarjolla missään. Mikäli satut autolainaa etsiessäsi törmäämään varmaa autolainaa mainostavan luotontarjoajan, kannattaa tähän suhtautua terveellä skeptisyydellä. Luotettava lainaaja ei myönnä hövelisti luottoa jokaiselle hakijalle, joten tällaista mainostavat luotontarjoajat tuskin ovat sieltä luotettavimmata päästä. Maalaisjärjen käyttämistä ei sovi siis unohtaa autolainaa etsiessä tai hakiessa.

Lähes varma autolaina on kuitenkin onneksi tarjolla, jos luottotietosi ja taloustilanteesi ovat kunnossa ja vakaalla pohjalla. Sen sijaan takuuvarma autolaina kannattaa suosiolla unohtaa, jos taloustilanne on kehno tai luottotiedot ovat menneet. Ihan täysin varmaa ei autolainan tai minkään muunkaan lainan saaminen tietenkään ole vaikka tulot ja luottotiedot olisivatkin kunnossa, mutta onneksi omiin autolainansaantimahdollisuuksiin pystyy vaikuttamaan varsin yksinkertaisilla keinoilla.

Yksi helpoimmista tavoista autolainan saamisen todennäköisyyden nostamiselle on tietenkin se, että hakee lainaa useasta paikasta. Tämä voi toki olla varsin aikaavievää, tylsää ja työlästä hommaa, mutta tämä vaiva yleensä palkitaan. Onneksi tämän lisäksi on tarjolla myös monia muita keinoja, joilla autolainan saamisen todennäköisyyttä pystyy helposti kasvattamaan.

Sen lisäksi että hakee autolainaa monesta eri paikasta, kannattaa tietenkin myös hakea autolainaa oikeasta paikasta. Tämä tarkoittaa sitä, että autolainaa kannattaa etsiä sellaisesta paikasta missä sinulla on edellytyksiä saada laina. Eri rahoituslaitokset tarjoavat erilaisia edellytyksiä autolainan saamiselle, joten lainaa kannattaa tietenkin ensijaisesti hakea niiltä rahoituslaitoksilta joiden ehdot ja edelltykset täytät. 

Tällaisia ehtoja ja edellytyksiä autolainan saamiseksi voivat olla esimerkiksi hakijan ikä ja tulot. Näiden edellytysten lisäksi lainantarjoajilla on myös monia muita edellytyksiä, joista ei kerrota avoimesti. Autolainan saamista kuitenkin helpottaa merkittävästi, jos täytät avoimet ja esillä olevat lainaehdot.

Lisäksi kannattaa tietenkin olla kartalla omasta taloustilanteesta, eli tuloista ja menoista. Näiden tietojen avulla pystyt valitsemaan realistisen lainasumman, sillä autolainaa on luonnollisesti helpompi saada mikäli lainasumma on realistinen suhteessa tuloihisi. Jos olet perillä taloustilanteestasi ja hakemasi autolainan summa on realistinen, on lainapäätöstä huomattavasti helpompi ennustaa. 

Näiden seikkojen lisäksi ei sovi myöskään unohtaa autolainahakemukseen panostamista. Mitä paremmin ja huolellisemmin hakemuksen täytät, sitä todennäköisepää autolainan saaminen on. Älä siis missään nimessä yritä vääristellä tulojasi tai taloustilannettasi ja pidä huoli siitä, että autolainahakemuksessasi ei ole kirjoitus- tai lyöntivihreitä etenkään rahasummien osalta. Kun pidät tarkasti huolen näistä kaikista seikoista, on varman autolainan saaminen paljon todennäköisempää kuin hutiloimalla ja häsläämällä.

Autolainaa luottotiedottomalle 2021

Toisinaan elämässä tulee eteen vastoinkäymisiä ja muuta ikävää. Jos laskut ovat jääneet maksamatta tai talousasiat ovat muista syistä johtuen luiskahtaneet väärille urille ja retuperälle, saattaa sinulta löytyä maksuhäiriömerkintä. Luottotietojen menettäminen hankaloittaa elämää monella eri osa-alueella, mutta onneksi autolainaa on mahdollista saada myös ilman luottotietoja!

Autolaina ilman luottotietoja edellyttää tietenkin sitä, että olet ottanut itseäsi niskasta kiinni ja aloittanut matkan kohti parempia taloudellisia valintoja. Jos olet menettänyt luottotietosi, mutta saat säännöllistä kuukausituloa ja hoidat nykyään laskusi asianmukaisesti ja ajallaan, on autolainaa mahdollista saada myös ilman luottotietoja.

Tämä tarkoittaa sitä, että pikavippikierteiden ja muiden kehnojen taloudellisten ratkaisujen täytyy olla osaltasi historiaa, jotta voit saada autolainaa luottotiedottomana. Lainaa hakiessa kannattaa olla avoin maksuhäiriömerkinnästä ja sen taustoista, sillä se voi myötävaikuttaa lainan saamiseen positiivisesti. Kirvestä ei siis tosiaankaan kannata heittää autolainan osalta kaivoon, vaikka sinulta löytyisi maksuhäirömerkintä ja puutteelliset luottotiedot.

Yleisesti ottaen luottotiedottomat voivat saada autolainaa maksuhäiriömerkinnästään huolimatta jos talousasiat on otettu hoitoon ja tilanne on maksuhäiriömerkinnästä huolimatta hallinnassa. Yleensä luottotiedottomat joutuvat kuitenkin tyytymään hieman tavallista maltillisempaan lainasummaan, eli tämä kannattaa ottaa huomioon autolainaa tai autorahoituista luottotiedottomana hakiessa.

Keskitasoa maltillisemman lainasumman lisäksi luottotiedottomat autolainan hakijat joutuvat yleensä maksamaan myös lainalleen korkeahkoa korkoa. Eri lainantarjoajilla on myös erilaisia ehtoja luottohäiriöisille asiakkaille. Yleensä luottotiedottomalta autolainan hakijalta odotetaan vakituista työsuhdetta ja kohtuullisia kuukausiansioita.

Työsuhteen ja palkkatulojen lisäksi myös maksuhäiriömerkinnöillä on väliä. Jos sinulta löytyy aivan tuoreita maksuhäiriömerkintöjä, ei autolainan saaminen ole välttämättä mahdollista. Useimmat lainantarjoajat vaativat että maksuhäiriömerkintöjen tulee olla vähintään vuoden vanhoja, jonka lisäksi maksuhäiriömerkintöjä ei saa yleisesti ottaen olla liikaa.

Luottotietojen puutteesta huolimatta autolainan saaminen voi siis hyvinkin olla mahdollista, mutta se ei ole läheskään yhtä varmaa tai helppoa puhtoisiin luottotietoihin verrattuna. Autolainan ehdot ovat luottotiedottomille yleensä tiukemmat, mutta ehdot täyttämällä autolainaa on mahdollista saada kohtuullisen määrän verran. Mikäli luottitedot puuttuvat, on autolainaa merkittävästi helpompi saada jos olet pystynyt säästämään kasaan kohtuullisen käsirahan. 

Voiko opiskelija tai työtön saada lainaa auton hankkimista varten?

Opiskelijoiden ja työttömien mahdollisuudet autolainan saamiseksi ovat varsin heikot, mutta tästä huolimatta lainaa on mahdollista saada. Kannattaa kuitenkin huomioida, että opiskelijoiden ja työttömien keinot autolainan saamiseksi ovat varsin rajoitettuja. Työttömyys tai opiskelu ei siis välttämättä ole mikään este autolainan saamiselle ja onneksi todennäköisyydet autolainan saamiseksi ovat sentään paremmat kuin luottotiedottomilla.

Mikäli olet työtön, voit saada autolainaa jos sinulta löytyy esimerkiksi säästöjä tai jos saat työttömyytesi vuoksi ansiosidonnaista päivärahaa. Jos säästöjä löytyy paljon, on lainan saaminen luonnollisesti huomattavasti helpomaa kuin ilman säästöjä. Vaikka töitä ja säännöllisiä palkkatuloja ei olisikaan, on autolainaa mahdollista saada myös jos pystyt houkuttelemaan jonkun takaamaan lainasi. Lisäksi voit tietenkin myös asettaa lainan vakuudeksi omaisuuttasi kuten talosi tai kesämökkisi, jos sinulta sattuu sellaisia löytymään.

Myös opiskelijat voivat saada autolainaa, mutta mikään läpihuutojuttu se ei tietnkään ole. Lainan saamista helpottaa jos käyt opiskelun ohessa edes osa-aikaisesti töissä, jonka lisäksi opiskelijalla on autolainan saamiseksi samat kikat käytössään kuin työttömilläkin. Opiskelijoilta toki harvemmin löytyy lainan vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta, mutta jos opiskelija saa hankittua autolainalleen takaajan, onnistuu lainan hakeminen ja saaminen huomattavasti mutkattomammin kuin ilman takaajaa. Myös säästöjen kerääminen ja käsirahan kartuttaminen ovat opiskelijoille hyviä keinoja jouduttaa ja helpottaa autolainan saamista.

Autolaina ilman vakuuksia tai takaajia

Lainan hakeminen helpottuu huomattavasti, jos pystyt asettamaan lainasi vakuudeksi jotain omaisuuttasi. Autolainan vakuutena voi toimia esimerkiksi talosi, kesämökkisi tai muu arvo-omaisuutesi. Lisäksi autolainalla ostettu uusi auto on mahdollista laittaa lainan vakuudeksi, mutta esimerkiksi käytetty ja hieman vanhempi auto harvemmin kelpaa autolainan vakuudeksi.

Onneksi autolainaa on mahdollista saada myös ilman vakuuksia! Jossain tilanteissa vakuuksia ei onneksi tarvita lainkaan. Vakuudeton autolaina on yleensä varustettu isommalla korolla, jonka lisäksi myönnettävä lainasumma on yleensä pienempi ilman vakuuksia kuin vakuuksien kanssa. Sama pätee myös takaajiin. Jos saat jonkun takaamaan autolainasi, on lainan hankkiminen ja saaminen yksinkertaisempaa.

Autolainaa ilman vakuuksia on tarjolla monessa eri paikassa ja parhaimmillaan vakuudetonta autolainaa on mahdollista saada nopeasti ja ilman käsirahaa ja takaajaa. Tällaista vakuudetonta autolainaa voit maksaaa pois sovivissa erissä ja lainaa maksetaan yleensä kuukausittaisien tasaerien muodossa. Nämä erät sisältävät yleensä sekä lainan lyhennyksen että koron, sekä myös mahdollisen tilinhoitomaksun.

Vakuudetonta autolainaa hakiessasi voit myös vaikuttaa takaisinmaksuaikaan ja räätälöidä maksuerät sinulle ja sinun talouteesi sopiviksi. Lainan ja maksuerien suuruus vaikuttavat luonnollisesti autolainan takaisinmaksuaikaan ja mitä isompi lainasummasi on, sitä enemmän aikaa sinulla on yleisesti ottaen maksaa lainasi takaisin. 

Useat lainantarjoajat antavat autolainalle myös joustoa takaisinmaksun osalta, eli voit halutessasi tai tarvittessasi hakea autolainallesi lyhennysvapaita kuukausia. Voit myös lyhentää vakuudetonta autolainaa enemmän kuin mitä kuukausierät ovat ja halutessasi voit myös maksaa lainan kokonaan pois ilman ylimääräisiä kuluja, jos taloustilanteesi esimerkiksi kohenee yllättäen.

Autolaina nopeasti

Vauhti on monen autonostajan mielessä ja hinku päästä polttamaan kumia ja kaahailemaan on tietenkin kova, etenkin jos autokuume huitelee kovissa lukemissa. Autolainaa on kuitenkin onneksi tarjolla netissä nopeasti ja helposti! Parhaimmillaan luottopäätös on luvassa saman päivän aikana, eli parhaassa tapauksessa päätöstä lainan myöntämisestä ei todellakaan tarvitse odotella pitkään.

Mikäli autolainahakemuksesi menee läpi ja se hyväksytään, pitää sinun yleensä toimittaa lainanmyöntäjälle tarvittavat liitteet. Yleensä liitteet pystyy lähettämään kätevästi ja helposti netin kautta, jonka lisäksi myös autolainahakemuksen pääsee allekirjoittamaan sähköisesti.

Kun kaikki nämä asiat on hoidettu ja autolainahakemuksesi ja sen liitteet on lainanantajan toimesta käyty läpi, tarkistettu ja hyväksytty, voit saada lainasumman ja autolainan itsellesi todella nopeasti. Mikäli homma sujuu ilman vastoinkäymisiä, voit saada autolainan netistä ihan muutamassa päivässä eli todella nopeasti.

Mistä saat autolainan nopeasti?

Nopeaa autolainaa on tarjolla netin useissa lainapalveluissa. Mikäli luottotietosi ja taloutesi ovat kunnossa, voi autolainapäätöksen saada todella nopeasti. Autolainan hyvänä puolena on nopeus, sillä autolainalla voit saada neljä pyörää allesi varsin vikkelällä aikataululla. Verrattuna säästämiseen autolaina on huomattavan nopea ratkaisu, sillä saat auton käyttöösi heti autolainan saamisen ja auton hankkimisen jälkeen. Autolaina on siis todella nopea ratkaisu verrattuna esimerkiksi auton koko hankintahinnan säästämiseen.

Voit saada nopean autolainan pankistasi, autokaupasta tai netista löytyvistä lainapalveluista. Vaikka autolainan voi saada nopeasti, ei auton hankkimisen ja lainan hakemisen suhteen kannata kuitenkaan hätäillä tai hosua. Nopea toiminta ei siis välttämättä ole autokaupoilla ja autolainaa hakiessa se kaikista paras ratkaisu, vaan jokaisen kannattaa vertailla ja tutkia autolainojen tarjoajia keskenään huolellisesti ennen päätöksen tekemistä.

Kokemuksia autolainasta

Netistä löytyy todella paljon erilaisia foorumeita ja keskustelupalstoja, joista löydät paljon erilaisia kokemuksia autolainoista ja kaikesta autolainoihin liittyvästä. Lisäksi internetissä ja etenkin varmalaina.comissa on tarjolla kattavasti muutakin tietoa autolainoihin liittyen, joten niihin kannattaa perehtyä huolella mikäli autolaina kiinnostaa tai jos autolainan hakeminen tuntuu ajankohtaiselta.

Kaikkiin internetistä löytyviin keskustelupalstoihin ja niiltä löytyviin autolaina -kokemuksiin kannattaa tietenkin suhtautua terveellä skeptisyydellä ja varauksella, sillä netissä pyörii kaikenlaista trollia ja muuta hämmentäjää, jotka jakavat epätarkkoja tai täysin valheellisia kokemuksia niin autolainoista kuin mistä tahansa muustakin ihan vaan omaksi huvikseen.

Tästä huolimatta netti on melkoinen aarreaitta täynnä tietoa ja kokemuksia autolainoihin liittyen, joten jos kaipaat lisätietoa tai muiden kokemuksia autolainasta, autolainan hakemisesta, autolainan kuukausieristä tai mistä tahansa muusta autolainoihin liittyvästä, kannattaa muiden kokemuksia ehdottomasti käydä lukemassa ja tutkimassa.